02-06-2022
door Admin Admin

Deze restauratie begon per toeval, toen ik opzoek was naar onderdelen van een Classic Mini. Deze auto kwam voorbij in een marktplaats advertentie en ik was eigenlijk meteen verkocht. Chrysler heeft maar 980 van deze auto's geproduceerd in 1950 en is daarom een uniek exemplaar. In die tijd verkocht het cabriolet model van de Chrysler Windsor niet voldoende en besloot Chrysler om van het cabriolet model een coupe model te maken. Dit model kreeg een stalen dak en de B-stijl design bleef hetzelfde, waardoor dit unieke coupé model een open karakter kreeg zonder de B-stijl. De auto heeft een flathead 6 cylinder in-lijn motor gekoppeld aan een fluid drive 4- speed versnellingsbak, aangedreven op de achterwielen. Het interieur is stijlvol en bevat 2 banken voor een comfortabele rit voldoende voor 5 a 6 personen.

De restauratie

Tijdens de restauratie zijn 2 kleine roestplekjes aangepakt aan de bodem, ter grootte van 2 cm2. Voor de rest is de gehele bodem vrij van roest enkel vliegroest is aanwezig. De auto is duidelijk in een droog gebied bewaard gebleven. De grootste punten in de restauratie waren de revisie van de versnellingsbak waar de lagers zijn vervangen en alles is schoongemaakt. Tandwielen zijn prima in orde en hebben niks geleden.  De motor is volledig gereinigd van binnen en alle componenten voor het koelsysteem zijn vervangen, radiateur is dezelfde gebleven aangezien deze lekvrij is. Slangen zijn vervangen en ontstekingsdelen zijn vernieuwd. De elektrische bedrading is volledig volgens schema vervangen, het 6 volt systeem is zo gebleven. 
Het volledige remsysteem is vernieuwd en remtrommels zijn gerestaureerd. Onder de auto is de uitlaat volledig vervangen.

Het leder interieur is volledig aangepakt, deze was volledig vergaan door de zon en uitgedroogd. De kleurstelling en patroon zijn exact hetzelfde gebleven. De crème kleuren zijn ook in leer uitgevoerd zodat dit gemakkelijk schoon te maken is.
Het hemeltje is in dezelfde bogen patroon vervangen en de vloerbedekking is vernieuwd.

Verder is de brandstoftank gereinigd en voorzien van een filter, het dak is in de juiste kleur hersteld en de lak van de auto is volledig gereinigd en licht gepolijst. Alles systemen zijn weer werkend gemaakt en verlichting is voorzien van goedkeurde h4 koplampen en reflectoren in de overige verlichting zijn vervangen voor een betere zichtbaarheid.

De auto is door de RDW direct goedgekeurd en staat op Nederlands kenteken en direct klaar om te rijden. Geniet bijvoorbeeld van een ritje naar de Drive-in Bioscoop in 's Hertogenbosch of naar een Amerikaanse auto meeting.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling